Malzemeler :
- İki tane yumurta (beyazı hamura katılacak, sarısı ise üzerine sürülecek)
- Bir su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı toz şeker
- İki tatlı kaşığı tuz
- 1 yaş maya
- Un
- Peynir
- Maydanoz
Önce toz şekeri sıcak suda eritin.
Mayayı ilave edin.
Mayanın kabarmasını bekleyin.
Bu karışımı geniş bir kaba alın, süt, yağ, yoğurt, iki yumurtanın beyazı, tuz ve unu ekleyin.
Yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Bu parçaların içine peynir ve maydanoz koyarak istediğiniz şekli verin.
Tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Hamuru tepside 1,5-2 iki saat kadar mayalanmaya bırakın.
175 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.