Krem Karamel Tarifi Pudra Şekerli Vanilyalı Yumurtalı Sütlü Şekerli Krem Karamel Yapılışı, Krem Karamel Tarifleri, Krem Karamel Nasıl Yapılır Tarifi, yemek tarifleri, krem karamel tarifi, krem karamel tarifi oktay usta, yalancı krem karamel tarifi, tatlılar, krem karamel malzemeleri, krem karamel tatlısı nasıl yapılır, tatlı tarifleri, kolay krem karamel tarifi, evde karamel nasıl yapılır
Krem Karamel Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Vanilya
- Yarım litre (2 su bardağı)
- 2 tane yumurta
- 2 tane yumurta sarısı
- Yarım su bardağı toz şeker
- Tuz
Yapılışı
Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede ve kısık ateşte karıştırmadan eritin.
Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kaba bölüştürün.
Daha sonra sütü ılıtın.
Ilık süt, vanilya, 2 yumurta, 2 yumurta sarısı, şeker ve bir tutam tuz ve şekeri eriyene kadar karıştırın.
Sütlü karışımı, karameli koyduğunuz kaplara bölüştürün.
Kapları fırın tepsisinin içine koyun ve tepsiyi alttan ikinci rafa yerleştirin.
Tepsiyi tamamen sıcak su ile doldurun.
175° ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.
Kapları tepsiden alıp buzdolabında en az 7-8 saat soğumaya bırakın.