Zeytinyağlı Bakla Tarifi Zeytinyağlılar Zeytinyağı Tarifleri

Zeytinyağlı Bakla Tarifi Zeytinyağlılar Zeytinyağı Tarifleri, yemek tarifleri, yemek, misyemek, zeytinyağlı yemekler. 

Zeytinyağlı Bakla Tarifi
Malzemeleri: 

  • 1 kilo yeşil bakla
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 tane limonun suyu
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 demet dereotu
  • 10 tane yeşil soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 6 tane kesme şeker
  • 2 çay kaşığı tuz

Yapılışı
1 kaşık un ile 1 tane limonun suyunu çırpın. 
Derin bir kabın içinde 1 bardak suyla karıştırıp bekletin.
Baklaları yıkayın. 
Uçlarını ve yanlarını temizleyin. 
Kararmaması için limonlu ve unlu suya atıp bekletin.
Bir tencerenin ortasına soğanı bütün olarak koyun. 
Kenarlarına baklaları güneş gibi sıralayın. 
Dereotunun yarısını üzerine doğrayın. 
Yeşil soğanları baklaların uzunluğunda kesip, onlar gibi dizin. 
Kalan baklaları da yeşil soğanların üzerine yerleştirin.
Zeytinyağını, 1 kaşık unu ve 1 tane limonun suyunu karıştırın. 
Baklaların üzerine dökün. 
Şekerini, tuzunu atın. 
Üzerini kapatacak kadar sıcak su koyun. 
Dizdiğiniz baklaların bozulmaması için üzerini porselen bir tabakla kapatın.
Kısık ateşte en az 1 saat pişirin.
Tencerinin içinde soğumasını bekleyin.
Ters çevirerek tabağa alın.
Üzerini dereotuyla süsleyerek, servis yapın.