Zeytinyağlı Arap Dolması Tarifi Zeytinyağlılar Zeytinyağlı Yemek Tarifleri, zeytinyağlı arap dolması, zeytinyağlı kuru patlıcan dolması, antep usulü zeytinyağlı kuru patlıcan dolması, zeytinyağlı zeytinyağlı kuru patlıcan dolması nasıl yapılır, zeytinyağlı arap dolması oktay usta, zeytinyağlı kuru biber dolması, oktay usta kuru patlıcan dolması
Zeytinyağlı Arap Dolması Tarifi
Malzemeleri:
Malzemeleri:
- 300 gram kuzu kuşbaşı
- 250 gram pirinç
- 1 tane kuru soğan
- 2 tane orta boy domates
- 3 tane sivri biber
- 6-7 tane maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 2-3 limon tuzu kırıntısı
- 2 kaşık salça
- 1 yemek kaşığı sumak
- Yeterince tuz
- Kırmızı biber
- Karabiber
- 250 gram asmayapraği
- 4 tane dolma biber
- 1/4 paket margarin
Yapılışı
Eti tırnak büyüklüğünde kesin.
Bir kaba kuru soğanı yemeklik olarak ince ince doğrayın.
Daha sonra kabukları soyulmuş domates ve içleri çıkarılmış biberleri ve maydanozları ince ince doğrayın. Sarımsakları içine rendeleyin.
Limon tuzu hariç tüm malzemeyi karıştırıp iç malzemeyi hazırlayın.
Biberleri doldurup yaprakları sarın.
Tencereye dolmaların üstüne örtecek kadar su ve limon tuzunu koyun.
Dolma tenceresi kaynayınca atesi kısıp 40 dakika pişirin.
15 dakika kadar dinlendirip servis yapın.