Patlıcan Musakka Tarifi Patlıcan Yemekleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri

Patlıcan Musakka Tarifi Patlıcan Yemekleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri 

Patlıcan Musakka Tarifi 
Malzemeleri:
  • 5 tane patlıcan
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 300 gram kuzu kıyma 
  • 1 tane ince doğranmış soğan
  • 2 tane kabuğu soyulup halka doğranmış domates 
  • 200 gram konkase domates (Kabuğu soyulup küçük doğranmış domates)
  • 4 tane dolmalık biber 
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1.5 su bardağı et suyu (Et suyu yoksa su da olabilir)
Yapılışı
Patlıcanların kabuklarını soyup, iki santim kalınlığında yuvarlak halkalar biçiminde doğrayın.
Üzerlerine tuz serpip, yaklaşık 20-30 dakika acı suyunun çıkmasını bekleyin.
Sonra soğuk suyla yıkayıp, kurulayın.
Zeytinyağını bir tavada kızdırın.
Yağ kızınca patlıcanları alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın.
Fazla yağlarını süzdürerek tavadan alın.
Kağıt peçete üzerine çıkartın.
Musakkayı pişireceğiniz fırın tepsisine kızarttığınız patlıcanların yarısını dizin.
Bir tencerede yağı eritin.
Yağ kızınca soğanları ara sıra karıştırarak birkaç dakika sote edin.
Kıymayı ekleyip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp, tekrar çekinceye kadar sık sık karıştırarak kavurun. Domates, tuz ve biberi ilave edin.
Kaynar halde et suyunu ya da su koyup, bir taşım kaynatın.
Ateşi kısın.
Ağır ateşte harç suyunu çekinceye kadar pişirin.
Tepsideki patlıcanların üzerine hazırlamış olduğunuz kıymalı harcı koyun.
Üzerine kalan kızarmış patlıcanlar ile halka doğranmış domates ve biberi yerleştirin.
Tepsiyi, önceden 175 derecede ısıtılmış fırına sürün.
Musakkayı 25-30 dakika pişirin.
Patlıcan musakkasını sıcak olarak servis yapın.