Sade Muhallebi Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Usta
Malzemeleri:Muhallebi için:
- Bir litre süt
- Bir su bardağı toz şeker
- Bir su bardağı pirinç unu,
- Bir paket vanilya Bisküvi
- Bir paket sade bisküvi
- Bir tane elma
- Bir tane muz
- İki çorba kaşığı toz şeker
- Bir çay bardağı ceviz yada fındık içi
Yapılışı
Bir kapta sütü ve pirinç ununu iyice karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca şekerini ekleyerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Son olarak vanilyayı ekleyin.
Bisküvileri kırarak toz haline getirin. Tavada rendelenmiş elmaları şekerle karıştırarak 2 dakika kadar pişirin.
Muzu, cevizi veya fındığı bisküvi karışımının içine ilave edin. Kupların içine sırayla bir kat bisküvi karışımı bir katta muhallebi koyarak kat kat döşeyin. Üzerini süslemek için dövülmüş ceviz ya da fındık içi serpin. Dolapta soğuduktan sonra servis yapın.