Malzemeleri
- 250 gram dana kıyma
- Bir kilo çiğ köftelik bulgur
- Bir çorba kaşığı dövülmüş kişniş
- Tuz
- 750 gram dana-kuzu karışımı iri çekilmiş kıyma
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Kırmızı pul biber
- Bir demet maydanoz
- 100 gram ceviz içi
- Üç baş soğan
- Ayçiçek yağı
- Karabiber
- Tuz
Soğanları tereyağında pembeleşinceye dek kavun, üzerine iri çekilmiş kıymayı ilave edip, tekrar beraberce kavurun. İçine karabiber, kırmızı biber, tuz ve ince doğranmış maydanoz katın ve ateşten alın. Elde kırdığınız cevizi ilave edin.
Bulgur, dövülmüş kişniş ve tuzu karıştırın, su katıp hamur haline getirin. 250 gram kıyma katıp, iyice yoğurun. İri ceviz büyüklüğünde top hamuru avuç içinizde açın ve içine hazırladığınız içten koyup, kapatın. Elinizle üzerine biraz bastırıp yassıltın. Kızgın ayçiçek yağında alt üst ederek kızartıp servis yapın.