Uskumru Dolması Nasıl Yapılır Tarifi

Uskumru Dolması Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri: 
  • 1.5 kilo soğan
  • Altı tane yumurta
  • Üç kilo uskumru
  • İki su bardağı un
  • 100 gram kuş üzümü
  • 200 gram ceviz içi
  • 750 gram zeytinyağ
  • Bir paket yenibahar
  • 100 gram beyaz fıstık
  • 2 su bardağı galeta unu
  • Karabiber
  • Yeteri kadar tuz
Yapılışı
Balıkların içlerini temizleyip, bol suda iyice yıkayın.
Kuyruk ve enselerinden kılçıklarını kırın. 
Etlerini yumuşatarak kılçık ile beraber çıkarın. 
Etlerini kıyın, doğranmış soğan, beyaz fıstık ve. zeytinyağı ile kavurun. 
Kıyılmış etleri çekilmiş ceviz içi, kuş üzümü, tuz biber, yenibahar ilave edip tekrar 15 dakika daha kavurup ateşten alın, soğumaya bırakın. 
Bir adet limonun suyunu ilave edin.
Hazırladığınız malzeme ile balıkları doldurun, önce una sonra yumurtaya ardından da galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın. 
Soğuduktan sonra servis yapın.