Ispanaklı Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri

Ispanaklı Poğaça Tarifi
Malzemeleri: 
  • 2.5 su bardağı un
  • Bir tane yumurta
  • bir çay bardağı su
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Bir çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
İçi İçin :
  • Yarim kilo ıspanak
  • 250 gram beyaz peynir
Üzerine :
  • İki tane yumurta beyazı
  • Sıvıyağ
  • Çörekotu
Yapılışı
Hamuru hazırlayın.
Bunun için un, yumurta, su, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp, yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın.
Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Bu arada içini hazırlayın.
Ispanakları ayıklayıp, yıkayın.
Suyunu iyice süzün.
Ispanak yapraklarını ince ince doğrayın.
Derince bir kapta beyaz peynir, bir miktar zeytinyağı ve ıspanakları karıştırın.
Dolaptan çıkardığınız hamuru mardane ile 3-4 milim kalınlığında açın.
Açtığınız hamurdan kahve fincanı yardımıyla yuvarlaklar kesin.
Artan hamurları yeniden yoğurup, açın.
Hamur bitene kadar kesme işlemine devam edin.
Yuvarlak yufkaların üzerine yumurta akını sürün.
Yuvarlak hamurun bir yarısına hazırladığınız içten bir miktar yerleştirin ve diğer yarısını üzerine kapatın.(yarim ay sekli gibi)
Poğaçaların üzerine siviyağ sürüp, çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında 35 dakika kadar pişirin.