Diyet Mantı Tarifi
Malzemeleri:
Hamuru için:
- ¼ su bardağı su
 - Bir yumurta
 - Üç su bardağı kepekli un
 - Yarım çay kaşığı tuz
 
- Bir küçük kuru soğan
 - 250 gram yağsız dana kıyma
 - yarım çay kaşığı tuz
 
Yapılışı:
Su ve yumurta bir kaba konur, un ve tuz eklenerek yoğrulur. Hamur 20 dakika dinlendirilir. 
Başka bir kapta kıyma ve karabiber karıştırılır; içerisine soğan rendelenir. 
Dinlendirilen hamur domates büyüklüğünde koparılarak yufka şeklinde açılır. 
Açılan yufka küçük kareler halinde kesilir. 
Hazırlanan malzemeyle içi doldurulup kapatılır. 
Kapatılan mantılar (150 gr/ 1 kişi) kaynar suya atılarak 10-12 dakika haşlanır. 
Yağsız yoğurt ve domates sosuyla servis edilir.