Diyet Mantı Nasıl Yapılır Tarifi


Diyet Mantı Tarifi 
Malzemeleri:
Hamuru için: 
  • ¼ su bardağı su
  •  Bir yumurta
  • Üç su bardağı kepekli un
  •  Yarım çay kaşığı tuz
İçi için: 
  • Bir küçük kuru soğan
  • 250 gram yağsız dana kıyma
  •  yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Su ve yumurta bir kaba konur, un ve tuz eklenerek yoğrulur. Hamur 20 dakika dinlendirilir. 
Başka bir kapta kıyma ve karabiber karıştırılır; içerisine soğan rendelenir. 
Dinlendirilen hamur domates büyüklüğünde koparılarak yufka şeklinde açılır. 
Açılan yufka küçük kareler halinde kesilir. 
Hazırlanan malzemeyle içi doldurulup kapatılır. 
Kapatılan mantılar (150 gr/ 1 kişi) kaynar suya atılarak 10-12 dakika haşlanır. 
Yağsız yoğurt ve domates sosuyla servis edilir.