Diyet Mantı Tarifi
Malzemeleri:
Hamuru için:
- ¼ su bardağı su
- Bir yumurta
- Üç su bardağı kepekli un
- Yarım çay kaşığı tuz
- Bir küçük kuru soğan
- 250 gram yağsız dana kıyma
- yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Su ve yumurta bir kaba konur, un ve tuz eklenerek yoğrulur. Hamur 20 dakika dinlendirilir.
Başka bir kapta kıyma ve karabiber karıştırılır; içerisine soğan rendelenir.
Dinlendirilen hamur domates büyüklüğünde koparılarak yufka şeklinde açılır.
Açılan yufka küçük kareler halinde kesilir.
Hazırlanan malzemeyle içi doldurulup kapatılır.
Kapatılan mantılar (150 gr/ 1 kişi) kaynar suya atılarak 10-12 dakika haşlanır.
Yağsız yoğurt ve domates sosuyla servis edilir.