Somon Balığı Tartar Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri


Somon Balığı Tartar Tarifi
Malzemeleri 
  • Bir kilo taze somon balığı
  • iki tane limon
  • Zeytin yağı
  • Maydonoz
  • Bir çorba kaşığı kapari (isteğe bağlı olarak)
  • Karabiber
  • Tuz
  • Tost ekmeği
Yapılışı
Balıkçınıza somonun filetolarını ayırtın
Somon filetoları az kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın.
Olabilecek kalan kılçıkları ayırın.
Süzüp ve soğutuktan sonra balığı ince ince kıyın.
Üzerine limon suyu,zeytin yağı, kıyılmış maydonoz, kapari, tuz ve biber ilave edin. Iyice karıştırın.
Tost ekmeklerini kızartın, hazırladığınız karışımı üzerine koyup servis yapın.