Saray Kebabı Tarifi
Malzemeleri:
- 750 gram kuzu kuşbaşı eti
- Bir tane kuru soğan
- İki tane havuç
- İki tane domates
- Üç çorba kaşığı margarin veya tereyağı
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
- 3-4 tane haşlanmış patates
- Üç yumurta sarısı
- Bir fiske muskat (Arzuya göre)
- Bir tatlı kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı:
Tencereye yağı koyalım.
Eti, piyazlık doğradığımız soğanları tencerede soteliyoruz.
Havucu verev kesip tencereye koyuyoruz.
Ağır ateşte arasıra çevirerek, etler bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım.
Etler suyunu çekince üzerine hafifçe çıkacak kadar su ilave edelim.
Ağır ateşte etler yumuşacık olana dek pişirelim.
Tuz, karabiber ve kekiğini koyalım.
Kebabımızı cam bir fırın tepsisine boşaltalım. Patatesleri sıcakken rendeleyelim.
Tereyağını, 2 yumurta sarısını, tuz ve muskatı ilave ederek çırpma teli ile çırpalım.
Püreyi sıkma torbasına dolduralım.
Yumurta iriliğinde toplar halinde sıkalım veya yumurta iriliğinde yuvarlayalım.
Kebabın üzerine eşit aralıklarla sıralayalım.
Her püre topçuğunun üzerine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürelim.
Pürelerin aralarındaki boşluklara halka halka dilimlediğimiz domatesleri sıralayalım.
Orta ısılı fırında pürenin üzeri pembeleşene dek kızartalım.