Levrek Nasıl Pişirilir Tarifi Malzemeleri Yemek Tarifleri


Levrek Yavrusu Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir tane yavru levrek
  • 200 gram tereyağı
  • İki  çay fincanı bayat elekten geçmiş beyaz ekmek içi
  • İki yumurta sarısı
  • Bir bağ kıyılmış maydanoz
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tane ince kıyılmış soğan
  • İki yaprak defne
  • Bir su bardağı beyaz şarap
  • İki kahve fincanı su
Yapılışı
Levreğin kafasını ve karnını yarmadan önce pullarını güzelce kazıyın. 
Ensesinden kuyruk üstüne kadar sırtını, bel kemiğinin iki tarafından yararak bağırsaklarını temizleyin. 
İyice yıkayıp kurulayın.
Ekmek içi, tereyağı, biber, tuz, soğan, maydanoz, defne ve yumurta sarısını karıştırın.
Karışımı balığın içine sırtından doldurun. 
Balığı  sığacağı uzunlukta bir güvecin veya tepsinin ini yağlayarak koyun.
Üzerine bir su bardağı beyaz şarap ve suyu koyup kapağını kapatın.
Ağır ateşte, fırında yada ocağın üzerinde 20 dakika pişirin.