Cağ Kebabı Tarifi, Çağ Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi. Erzurum yöresinin en güzel yemeklerinden birisidir cağ kebabı. Erzurum'da yağı ve sinirleri alınmış kuzu budundan yapılmaktadır. Çağ kebabını pişirmek isteyenler için işte tarifi.
Malzemeler :
- 1 tane kuzu budu (yağsız ve sinirsiz olacak)
- 1 tane soğan
- 100 gram yoğurt
- Yeterli miktarda lavaş ekmeği
- 4 tane domates
- 6-7 adet yeşilbiber
- Yeteri kadar tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Yağı ve sinirleri alınmış kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin.
Yoğurdu, karabiberi, tuzu ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırarak terbiye sosu yapın.
Etleri hazırlamış olduğunuz sosa bulayarak 24 saat bekleterek terbiye edin.
Etleri hazırlamış olduğunuz sosa bulayarak 24 saat bekleterek terbiye edin.
Etleri, şişe takarak ateşte çevire çevire kızartın.
Pişen kısımlarından dönerde olduğu gibi ince parçalar kesin.
Cağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, ateşte pişmiş domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeğiyle servis yapın.
Pişen kısımlarından dönerde olduğu gibi ince parçalar kesin.
Cağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, ateşte pişmiş domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeğiyle servis yapın.