Barbunya Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi

Barbunya Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi
Malzemeleri:

  • 8 tane orta boy barbunya ve 4 adet iri barbunya
  • Bir kahve fincanı rafine yağı
  • 4 tane kabukları soyulup ince kıyılmış domates
  • B,r diş sarımsak
  • Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
  • 4 yaprak defne
  • Tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tane  limonun suyu
  • 8 tane ançuez filetosu
  • 16 tane çekirdeksiz yeşil zeytin
  • Bir tatlı kaşığı tereyağı
  • Bir bağ kıyılmış maydanoz

Yapılışı
Barbunyaları temizleyip tuzlayın, biberleyip limon suyunu ilave edin.
İçlerine birer defne yaprağı koyun.
Rafine yağını küçük bir tencereye koyup kızdırın.
Soğan ve sarımsağı ilave edip bir dakika kavurun, domates ve tuzu ekleyin.
Ağır ağır kaynatarak domates bırakacağı suyu çekinceye kadar sekiz on dakika pişirip ateşten alın.
Zeytinleri tereyağında 1-2 dakika sote yapıp domateslerin içine ilave edip karıştırın.
Barbunyaları hafif unlayıp rafine yağı ile yağlayın.
Demir veya kömür ızgarasında dörder dakika alt üst pişirip servis tabağına alın.
Üzerlerine eşit olarak domatesli zeytini taksim edin.
İkişer adet ançuez koyun.
Maydanozu serpin.