Ayran Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri
Malzemeleri:- Bir su bardağı aşurelik buğday
- Dört su bardağı yoğurt
- Bir çay bardağı nohut
- Bir çorba kaşığı nane
- Bir çay kaşığı tuz
- Altı su bardağı su
Buğdayı ve nohudu yıkayın, 30 dakika suda bekletin.
Tencereye dört su bardağı su koyun.
İçine buğday ve nohudu dökün.
Hiç karıştırmadan kaynamasını bekleyin.
Kaynadıktan sonra sonra ateşi kısın, 45 dakika kadar daha pişirin.
Tencereye dört su bardağı su koyun.
İçine buğday ve nohudu dökün.
Hiç karıştırmadan kaynamasını bekleyin.
Kaynadıktan sonra sonra ateşi kısın, 45 dakika kadar daha pişirin.
Suyunu biraz çektikten sonra sıcak haldeyken tuz ve nane ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın.
Yoğurdu ayrı bir kapta 2 su bardağı suyla iyice çırpın.
Çırpılan yoğurdu pişirdiğiniz buğday ve nohuda ilave ederek karıştırın.
Soğuduktan sonra servis yapın.
Çırpılan yoğurdu pişirdiğiniz buğday ve nohuda ilave ederek karıştırın.
Soğuduktan sonra servis yapın.