Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri
Malzemeleri:
- Dört tane büyük boy ayva
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- İki çubuk tarçın
- 10 tane karanfil
Üstü İçin
- Kaymak
- Ceviz
Yapılışı
Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun.
Kabukları tencerenin dibine döşeyin.
Ayvaların içlerini temizleyin, çekirdeklerini bir tabağa koyun.
Ortaları temizlenen ayvaları ayva kabuklarının üstüne yerleştirin.
Kenarlarına karanfil ve parçaladığınız tarçın çubuklarını yerleştirin.
Ayvaların ortasına çekirdekleri eşit şekilde yerleştirin.
Ayvaların kenarından suyunu da ilave edin.
Suyu kaynadıktan sonra, şekeri ayvaların üstüne dökün ve ocağın altını kısın.
Şeker eriyince ara ara şerbetini ayvaların üstüne doğru gezdirin.
En az 1 saat 45 dakika en kısık ateşte pişirdikten sonra ayvalar istediğimiz rengi alır.
Ara sıra suyunu kontrol edin.
Ayva rengini alınca cam bir fırın kabına alın.
Tercihe göre üstünün hafif çıtır olması için 220 derecelik fırında 10-15 dakika bekletin.
Soğuyan ayva tatlısını kaymakla ve cevizle süsleyin.
Not:Ayvanın tatlı veya ekşi oluşuna göre şeker miktarını ayarlayın.