Şakşuka Tarifi Şakşuka Nasıl Yapılır Şakşuka Malzemeleri


Şakşuka Tarifi
Malzemeleri
  • Bir tane Patlıcan
  • Bir tane kabak
  • Sosta kullanmak için İki tane domates
  • Bir tane patates
  • Bir tane soğan
  • Bir kahve fincanı Zeytinyağı
  • İki tane biber
  • Bir diş sarmısak
  • Yeteri kadar tuz
  • Bir çay kaşığı sirke 
  • Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Kabak, patlıcan ve patatesin kabuklarını soyup, küp biçiminde doğrayın.
Patlıcanları tuzlayıp, yarım saat bekletin.
Yıkayıp suyunu süzün.
Tavaya sıvı yağı alıp kızdırın.
Önce patatesi sonra kabak ve patlıcanı kızartın.
Servis tabağına alın.
Sosu için, domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini alın.
Küçük küçük doğrayın.
Zeytinyağını tavaya alıp yemeklik doğradığınız soğanları kavurun.
Domatesleri ilave edin. Domates suyunu çekene kadar bekletin.
Ezilmiş sarmısak ve sirkeyi ekleyin.
Tuzunu ayarlayın. Biberleri küp biçiminde doğrayıp, sıvı yağda kızartın.
Yemeğin üzerine koyup servis yapın.