Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
- Yarım kilo kuşbaşılık kuzu eti
- 1 tane soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 su bardağı bezelye
- 2 tane havuç
- 2 tane patates
- 2 tane biber
- 2 tane domates
- 1 tane defne yaprağı
- 1 çorba kaşığı salça
- Baharatlar
- Tuz
Üzeri İçin
- Kaşar peyniri
Yapılışında Kullanmak İçin:
- Yeteri kadar yağlı kağıt
Yapılışı
İlk olarak eti güzelce pişiriyoruz.
Daha sonra pişmiş olan ete kıyılmış soğanı ve sarmısağı da ilave ederek bir süre daha pişiriyoruz.
Bezelyeleri de ekleyip 5 dakika kadar güzelce soteliyoruz.
Havuç ve patatesi kuşbaşı biçiminde kesip kızartıyoruz.
Etli bezelye karışımına salça ekliyoruz.
Salça ve et karıştıktan sonra ise kızarmış patates ve havuçları da ekliyoruz.
Onların üzerine kuşbaşı kesilen domates ve biberleri de ilave ediyoruz.
Ateşin üstünde iken 2-3 dakika çevirip ocağı kapatıyoruz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder