Susamlı Açma Tarifi

Susamlı Açma Tarifi Susamlı Açma Nasıl Yapılır Malzemeleri, Susamlı Açma Oktay Usta Tarifleri, Susamlı Açma Yapmak, Susamlı Açma Pişirmek, Açmalar, Açma Çeşitleri, Açma Tarifleri, misyemek, yemek tarifleri, yemekler, hamur işleri, poğaçalar, poğaça çeşitleri, poğaça tarifleri.

Susamlı Açma Tarifi
Malzemeler 

  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket yaş maya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un
Üzeri için
  • 1 tane yumurta
  • Susam

Yapışı
Yoğurma kabınıza ılık su ve sütü kaba alın mayayı içerisinde eritin.
Sıvı yağ, yumurta, tuz ve şekeri de ilave ederek karıştırın. üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru hazırlayın yoğurun.
 Hamuru yaklaşık 1,5 saat dinlendirin.
Daha sonra açmaları şekillendirerek yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 170 derecede pişirin.

Hiç yorum yok :