Patlıcan Musakka Tarifi

Patlıcan Musakkası Yapılışı Patlıcan Musakkası Tarifleri, Musakka Tarifleri, Musakkalar, Musakka Çeşitleri, misyemek, yemek tarifleri, yemekler, yemek tarifi, musakkalar, musakka pişirmek, musakka yapmak, kıymalı patlıcan musakkası, Patlıcan Musakka Oktay Usta Tarifleri, Patlıcan Musakkası Malzemeleri. 

Patlıcan Musakkası Tarifi
Malzemeleri: 

  • 6 tane orta boy patlıcan
  • Yarım bardak ay çiçek yağı
  • 2 tane orta boy ince kıyılmış kuru soğan
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı yağ
  • 250 gram kıyma
  • Domates
  • Tuz

Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyun, uzunlamasına bir cetvel gibi dilimleyin, üzerlerine 1 çorba kaşığı tuz serperek bir kenara bırakın. 
Bir çorba kaşığı yağı, küçük bir tencereye koyun, kızdırın kıyılmış soğanı ilave ederek 3 dakika kavurun. Kıymayı da katın 3 dakika daha kavurduktan sonra suyunu, tuzunu ve domatesi ilave ederek 20 dakika pişirin. 
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra yarım bardak sıvı yağda kızartın. 
Yarısını dibi düz bir tencereye yayın, hazırlanan kıymalı içi üzerine yayın, onun da üzerine kalan patlıcanları yayarak pişirin. 




Hiç yorum yok :