Feselli Nasıl Yapılır Tarifi



Feselli Nasıl Yapılır Tarifi Ardahan Yemekleri 
Malzemeleri:
  • 1 kilo un
  • Su
  • Maya
  • Tuz
  • Yeterince yağ

Yapılışı:
Unun içine su, maya ve tuz ilave edilerek yoğrulur ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
Yoğrulan hamur bir süre dinlendirilir.
Dinlendirilen hamur kesilerek küçük parçalara ayırılır.
Parçalar oklava ile açılıp yufka haline getirilir.
Açılan Yufkaların içleri yağlanır, rulo halinde bükülür ve kendi etrafında döndürülerek tekrar yuvarlak hale getirilir.
Oluşturulan bu yuvarlaklar yeniden açılıp istenilen incelikte yufkalar yapılır ve sacda az harlı ateşte pişirilir.

Hiç yorum yok :