Zeytinyağlı Barbunya Pilakisi Tarifi
Malzemeleri:
Malzemeleri:
- 1 kilogram taze barbunya
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yeterince tuz
- 3-4 dal maydanoz
- 3 su bardağı su
Yapılışı
Barbunyalar ayıklanır.
Kuru barbunya ise bir gün önceden suda bekletilir.
Bir tencereye koyulur ve üzerini örtecek kadar suda bir taşım kaynatılır.
Daha sonra ateşten alınır ve suyu süzülür. Soğanlar ince ince doğranır.
Havuçlar soyulur ve yuvarlak şekilde doğranır. Küçük olması avantajdır.
Domateslerin kabukları soyulur ve minik minik doğranır.
Bir tava veya tencere içerisine ayçiçeği yağı koyulur ve soğanlar hafif olarak kavrulur.
Daha sonra domatesler eklenir. 5-6 kez karıştırılır. Su ve haşlanmış barbunyalar eklenir.
Orta ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirilir.
Barbunya Pilakisini İndirmeden önce tuzu kontrol edilir.
Biraz sulu olarak ocaktan alınır.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek soğuk olarak servis edilir
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder