Etli Dolma Tarifi


Etli Dolma Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım kilo dolmalık biber
  • 250 gram kıyma
  • 1 avuç pirinç
  • 1 tane soğan
  • 2 tane domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 kaşık yağ

İçinin Hazırlanışı:
Kıymanın içine incecik doğranmış 2 tane soğanı koyunuz.
Pirinci ayaklayıp yıkayıp kıymaya ilave ediniz.
Domateslerin kabuğunu soyup fındık büyüklüğünde doğrayıp kıymaya katınız.
Maydanozu yıkayıp kıyıp kıymaya katınız.
Tuzu, karabiberi, 1 kaşık yağı koyup kıymayı iyice karıştırınız.
Sert olmaması için azıcık suyla sulandırıp biberlerin içine doldurunuz.


Yapılışı:
Biberleri yıkayıp sap kısmını çıkarıp temizleyin.
Hazırladığınız dolmalık içi biberlerin içine sıkıştırmadan doldurunuz.
Ağızlarına domates koyup bir tencereye biberlerin ağızları yukarı gelecek şekilde yerleştiriniz.
Yeteri kadar su biraz sulandırılmış salça veya 1 domates suyu koyup pişiriniz.
Suyu azalırsa su koyabilirsiniz.
Pirinçler uzayınca, biberlerde yumuşayınca ateşten alınız.
Servis tabağına çıkarıp üzerine suyundan koyarak servis yapınız.


Hiç yorum yok :