Terbiyeli Kuzu Nasıl Yapılır Tarifi


Terbiyeli Kuzu Tarifi 
Malzemeleri:

  • But tarafından 1 kg kuzu eti
  • 3 yumurta sarısı
  • 15-20 adet ufak arpacık soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 kahve fincanı su
  • 4 adet kakule (bir tür baharat, aktarlarda bulabilirsiniz)
  • 1 limon suyu
  • 2 çubuk tarçın
  • 7-8 tane karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı
Kemiğinden ayrılan etleri iri iri doğrayın.
Etlerin yanına tencereye ayıklanmış arpacık soğanları, tereyağını, tuzu ve karabiberi ekleyin.
Her 15 dakikada 1 fincan su ekleyerek (toplam 3 kahve fincanı) 1,5 saat pişirin.
Son yarım saatte tarçın çubuklarını ve kakuleyi ekleyin.
Yumurta sarıları, limon suyu ve 1 fincan su ayrı bir yerde köpürene kadar karıştırın ve hızlı hızlı karıştırılarak tencereye ekleyin.
1-2 dakika daha ocakta tuttuktan sonra servis edin.

Hiç yorum yok :