Terbiyeli Kuzu Tarifi
Malzemeleri:
- But tarafından 1 kg kuzu eti
- 3 yumurta sarısı
- 15-20 adet ufak arpacık soğan
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 4 kahve fincanı su
- 4 adet kakule (bir tür baharat, aktarlarda bulabilirsiniz)
- 1 limon suyu
- 2 çubuk tarçın
- 7-8 tane karabiber
- Tuz
Hazırlanışı
Kemiğinden ayrılan etleri iri iri doğrayın.
Etlerin yanına tencereye ayıklanmış arpacık soğanları, tereyağını, tuzu ve karabiberi ekleyin.
Her 15 dakikada 1 fincan su ekleyerek (toplam 3 kahve fincanı) 1,5 saat pişirin.
Son yarım saatte tarçın çubuklarını ve kakuleyi ekleyin.
Yumurta sarıları, limon suyu ve 1 fincan su ayrı bir yerde köpürene kadar karıştırın ve hızlı hızlı karıştırılarak tencereye ekleyin.
1-2 dakika daha ocakta tuttuktan sonra servis edin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder