Ekmek Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi

Ekmek Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 ekmek
  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı su

Kızartmak İçin
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti İçin
  • 3 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limonsuyu

Süslemek İçin
  • Kaymak
  • Ceviz
Hazırlanışı
Bayat ekmekleri incecik dilimleyelim.Yumurtalarla suyu çırpalım.
Ekmekleri önce yumurtaya bulayıp kızgın yağda her iki tarafıda kızartalım.
Önceden hazırladığımız şerbeti kızarttığımız sıcak ekmeklerin üzerine dökelim.
Tatlımız şerbetini çekince servise hazırdır. 
Kaymak, şanti ve cevizle süsleyerek servise sunalım.

Hiç yorum yok :