Ekmek Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:
Kızartmak İçin
Şerbeti İçin
Süslemek İçin
Malzemeleri:
- 1 ekmek
- 4 yumurta
- 1 çay bardağı su
Kızartmak İçin
- 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin
- 3 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limonsuyu
Süslemek İçin
- Kaymak
- Ceviz
Hazırlanışı
Bayat ekmekleri incecik dilimleyelim.Yumurtalarla suyu çırpalım.
Ekmekleri önce yumurtaya bulayıp kızgın yağda her iki tarafıda kızartalım.
Önceden hazırladığımız şerbeti kızarttığımız sıcak ekmeklerin üzerine dökelim.
Tatlımız şerbetini çekince servise hazırdır.
Kaymak, şanti ve cevizle süsleyerek servise sunalım.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder