Ay Sonu Böreği Tarifi Ay Sonu Böreği Nasıl Yapılır Yemek Tarifleri, Mis Yemek, Ay Sonu Böreği Pişirmek, Börekler, Börek Yapmak, Börek Çeşitleri, Mis Börek, Mis Börekler, Mis Gibi Börek, Ay Sonunda Yapılan Börek, Ay Sonu Böreği Nasıl Pişirilir, Ay Sonu Böreği Malzemeleri.
Ay Sonu Böreği Tarifi
Malzemeler:
- 5 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı yoğurt suyu
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Sıvı yağ
- Alabildiği kadar ılık su
Yumuşatmak için:
- 1 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın.Unun ortasına havuz açın ve yarım paket yaş maya ilave edin. Mayanın üzerine 1 su bardağı yoğurt suyu ilave edin. Üzerine ve 1 çorba kaşığı eritilmiş olan tereyağını ilave edin. Üzerine ılık su ilave edin. İlk önce mayayı eritin. Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun. Hamuru 6 adet bezeye bölün. Her bezeyi merdane ile açın.
Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. Hamur bezelerini aralarına eritilmiş tereyağı ve mısır özü yağını sürerek hamurları üst üste yerleştirin. Daha sonra tepsinin içindeki hamurları elinizle güzelce yayın. Daha sonra hamuru baklava diliminden büyük dilimlere kesin. Mayalanması için bir süre bekletin. Mayalandıktan sonra,önceden ısıtılmış olan 185 derecelik fırında pişirin. Ay sonu böreğini yumuşatmak için 1 çorba kaşığı tereyağını eritin.Üzerine 1 su bardağı su ilave edin.Böreği fırından çıkardıktan sonra üzerine tereyağlı suyu dökün ve servis edin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder