Patlıcanlı Patatesli Musakka Tarifi


Patlıcanlı Patatesli Musakka Tarifi
Malzemeler:
  • 300 gram kıyma
  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 4-5 adet tatlı sivri biber
  • 3 adet iri domates
  • 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı Sıvıyağ (patlıcanları ve patatesleri kızartmak için)
  • Karabiber
  • Kuz
Yapılışı:
1- Soğanları soyup yemeklik doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın, biberleri küçük parçalar halinde doğrayın.
2- Domatesleri rendeleyin. Patatesleri tamamen, patlıcanları alacalı soyun ve hepsini halka halka doğrayın.
3- Önce patatesleri, sonrada patlıcanları kızartın.
4- Tencereye margarini,doğradığınız soğanı, biberi ve sarımsağı alın 1-2 dakika orta ateşte kavurun. Sonrasında kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
5- Kıyma suyunu çekince tuzu, karabiberi ve domatesleri ekleyerek domatesler suyunu çekinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
6- Prcama patlıcanları ve patatesleri karışık olarak dizin. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı yayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin.
Sıcak servis yapın. 

Hiç yorum yok :