Patlıcanlı Patatesli Musakka Tarifi
Malzemeler:
- 300 gram kıyma
- 3 adet orta boy patlıcan
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 4-5 adet tatlı sivri biber
- 3 adet iri domates
- 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı Sıvıyağ (patlıcanları ve patatesleri kızartmak için)
- Karabiber
- Kuz
Yapılışı:
1- Soğanları soyup yemeklik doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın, biberleri küçük parçalar halinde doğrayın.
2- Domatesleri rendeleyin. Patatesleri tamamen, patlıcanları alacalı soyun ve hepsini halka halka doğrayın.
3- Önce patatesleri, sonrada patlıcanları kızartın.
4- Tencereye margarini,doğradığınız soğanı, biberi ve sarımsağı alın 1-2 dakika orta ateşte kavurun. Sonrasında kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
5- Kıyma suyunu çekince tuzu, karabiberi ve domatesleri ekleyerek domatesler suyunu çekinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
6- Prcama patlıcanları ve patatesleri karışık olarak dizin. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı yayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder