Patlıcan Beğendi Tarifi
Malzemeler :
- 1 kg patlıcan
 - 1 adet limon suyu
 - 1 kahve fincanı un
 - 3 yemek kaşığı margarin
 - 1.5 su bardağı süt
 - 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
 - Tuz,
 - Karabiber
 
Yapılışı
1 Kilo patlıcanı, ateşte çevirerek pişiriniz.
Kabukları yanmaya başlarken ateşten alın ve kabuklarını sıyırarak soyup, limonlu suyun içinde bekletiniz.
1 Kahve unla, 3 çorba kaşığı margarini tahta kaşık yardımıyla tencerede 2-3 dk. kavurunuz.
Patlıcanları sıkarak sudan çıkartın ve bıçakla kıyıp, unun içine katınız.
1,5 Su bardağı sütü azar azar karışıma ekleyip, karıştırınız.
5-10 dk. pişirdikten sonra 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ilave ediniz.
Izgara etlerle birlikte servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder