Piliç Soteli Patlıcan Beğendi Tarifi
Malzemeleri:
- Dört tane patlıcan
- İki çorba kaşığı un
- iki su bardağı süt
- Bir çorba kaşığı tereyağı
- 50 gram kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Muskat
Piliç Sote İçin
- Bir tavuk göğsü
- Üç yeşil biber
- Üç domates
- Üç diş sarımsak
- Taze kekik
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
Patlıcanları közleyip soyuyoruz. Soyduktan sonra ince bir şekilde doğruyoruz. Tencerede, tereyağı ve unu kavurup sütü ekliyoruz.
Piştikten sonra altını kapatıp tuz, karabiber, muskat ve kaşar ekleyip karıştırıyoruz. İnce doğranmış patlıcanlarıda ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Piliç sote için, tavuk ğöğsünü kuşbaşı doğruyoruz. Biber ve domatesi doğruyoruz.
Tavanın içerisinde sıvı yağ ile birlikte önce tavuk ardından biber ve domatesleri ekleyip kavuruyoruz. Rendelenmiş sarımsakları ekliyoruz.
Doğranmış taze kekik, tuz ve karabiberi ekleyip iyice kavrulduktan sonra altını kapatıyoruz. Patlıcanlı beğendiyi servis tabağına alıyoruz. Üzerine tavuk soteyi koyup servis ediyoruz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder