Sulu Köfte Tarifi
Malzemeleri
- 150 gram kıyma (1,5 su bardağı kadar oluyor)
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane patates
- 1 tane havuç
- 1 su bardağı bezelye (marketten konserve alabilirsiniz)
- 1 çay bardağı kırık pirinç
- 1 çorba kaşığı salça
- 5 yemek kaşığı zeytin yağ
- 6 su bardağı su
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Bir tutam maydanoz
Yapılışı
Geniş bir kabın içine soğanları, rendenin büyük tarafıyla rendeliyoruz.
Ardından kırık pirinci, tuzu, karabiberi ve ince ince doğradığımız maydanozu ekleyip karıştırıyoruz.
Son olarak da kıymayı ekleyip 20 dakika boyunca yoğuruyoruz.
Köfte ne kadar çok yoğrulursa kıvamı o kadar iyi olur.
Sulu köfte içinde 20 dakika yoğurmak yeterli oluyor.
Yoğurduğumuz köfteleri ufak ufak yuvarlıyoruz.
Yalnız köfteleri çok fazla büyük yapmayın, zira köfteler pişerken yemeğin suyu ile içindeki kırık pirinçler de doğal olarak şişiyor ve ortaya haddinden fazla büyük köfteler çıkabiliyor.
Bir tepsiye un döküyoruz ve yuvarlamış olduğumuz köfteleri unun üzerine atıp, hepsini iyice unluyoruz.
Sulu köfte pişireceğimiz tenceremizin içine yağ ve salçayı koyup, kavurmaya başlıyoruz.
Ardından içine soğuk olan 6 su bardağı suyu koyup, kaynaması için bekliyoruz.
Bu esnada patatesi soyup küp küp doğruyoruz.
Havucu tıraşlayıp doğruyoruz.
Su kaynadığı zaman içine önce köfteleri atıyoruz, ardından patates ve havucu atıyoruz.
Eğer bezelyeyi taze kullanacaksanız havucun ardından bezelyeyi de ekliyoruz.
Ama konserve bezelye almış iseniz sulu köfte yemeğini ocaktan almadan 10 dakika önce bezelyeleri tencereye ilave ediyoruz. Çünkü konserve bezelyelerin 10 dakika tencerede kalması yetiyor.
Sulu köftemiz artık yarım saat pişmeyi bekliyor.
Yarım saat sonra patateslerin ve havuçların yumuşadığını görüp, köftelerden bir tanesini de alarak kontrol edip, tuzunu ayarlayıp, ocağın altını kapatabilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder