Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır

Malzemeler
  • 1.5. kg. 5-6 tane uzun iri patlıcan
  • 1 kg. az yağlı kıyma
  • 5-6 adet domates
  • 5-6 adet yeşil biber
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı
Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 2.5-3 cm. uzunluğunda enine kesilir. 
Bu arada kıyma; tuz ve karabiber ile iyice yoğrulur. 
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Şişlere bir patlıcan, bir top yuvarlanmış kıyma saplanır, elle biraz yassılaştırılır. 
Domatesler ve biber ayrı ayrı şişlere geçirilir. 
Şişlere saplanmış patlıcan, biber ve domatesler alevsiz orta harlı mangal ateşinde çevrile çevrile pişirilir. 
Pişirilen patlıcanlar sırası bozulmamak kaydıyla düzgün bir şekilde tepsiye çıkartılır. 
Üzerine pişmiş domates ve biber yerleştirilir ve ağzı bir kapakla kapatılarak ateş üzerinde demlendirilir. 
5-10 dakika sonra pide ekmekle servis yapılır.

Hiç yorum yok :