Fırında Alabalık Nasıl Yapılır Tarifi


Fırında Alabalık Tarifi
Malzemeleri:
  • Kişi sayısı kadar temizlenmiş bütün alabalık
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Kırmızı toz biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı
Sarımsak dövülür. 
Zeytinyağına dövülen sarımsak, nane, toz biber, karabiber ve tuz katılıp iyice karıştırılır.
Bu karışım balığın üzerine ve içine iyice sürülür. 
Karışımın dibinde kalan sarımsaklar balığın karnına koyulur ve yağlanmamış kiremit veya tepsi içinde orta hararetli fırına koyulur. 
Yaklaşık 15 dakika pişirilir.  

Hiç yorum yok :