Bayatlamayan Poğaça

Bayatlamayan Poğaça Tarifi
Malzemeleri.

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya ve ya 1 çorba kaşığı kuru maya
  • tuz, 1 çay kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • Un

Yapılışı
Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin. sıvı yağı, yoğurt, tuz ve alabildiğince un ekleyerek hamuru yoğurun. 

Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin. 

Hamurunuzun mayası geldiğinde dilediğiniz gibi şekil vererek üzerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz üzerine susam ekebilir, içerisine peynir koyabilirsiniz.  180 derecede ısıtıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok :