Malzemeler:
- 4 yufka
- 4 yumurta akı
- 250-300 gr kıyma
- 3 kuru soğan, yemeklik doğranmış
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- yarım çay bardağı bulgur
- 1 çay bardağı sıcak su
- yarım su bardağı ceviz içi, dövülmüş
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 su bardağı maydanoz, doğranmış
- 1 yumurta
- Galeta unu
Hazırlanması:
Kıymayı soğanla kavurun. Biber salçasını ekleyin. Bulguru ve suyu da ekleyip pişirin.
Piştikten sonra ocaktan alıp ceviz, tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin.
4 yumurta akını çatalla iyice köpürtün.
Bir yufkayı masaya yayın. Üzerine fırça ile yumurta akı sürün. İkinci yufkayı üzerine serin. Onun üzerine de yumurta akı sürün. İki katlı yufkayı 8 eşit parçaya kesin. Her bir parçanın geniş kenarına kıymalı içten koyup sigara böreği sarar gibi -ama sigara böreğinden geniş olacak şekilde- sarın. Aynı işlemi kalan iki yufka için de tekrarlayın.
1 yumurtayı çırpın. Sardığınız yufkaları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın ya da 200C fırında pişirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder