Avcı Böreği

Malzemeler:

  • 4 yufka
  • 4 yumurta akı
  • 250-300 gr kıyma
  • 3 kuru soğan, yemeklik doğranmış
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • yarım çay bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • yarım su bardağı ceviz içi, dövülmüş
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı maydanoz, doğranmış
  • 1 yumurta
  • Galeta unu

Hazırlanması:
Kıymayı soğanla kavurun. Biber salçasını ekleyin. Bulguru ve suyu da ekleyip pişirin.

Piştikten sonra ocaktan alıp ceviz, tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin.

4 yumurta akını çatalla iyice köpürtün.

Bir yufkayı masaya yayın. Üzerine fırça ile yumurta akı sürün. İkinci yufkayı üzerine serin. Onun üzerine de yumurta akı sürün. İki katlı yufkayı 8 eşit parçaya kesin. Her bir parçanın geniş kenarına kıymalı içten koyup sigara böreği sarar gibi -ama sigara böreğinden geniş olacak şekilde- sarın. Aynı işlemi kalan iki yufka için de tekrarlayın.

1 yumurtayı çırpın. Sardığınız yufkaları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın ya da 200C fırında pişirin.

Hiç yorum yok :