Alabalık Nasıl Pişirilir

Alabalıkların yüzgeçlerini ve karnını kesip içini ve solungaçlarını çekilerek alınız. İyice temizlenene kadar akar su altında iyice yıkayınız ve süzünüz. Kağıt peçete veya bir bezle balıkların suyu alınız.

Tava'ya 1 fincan sıvı yağ ve 3 çorba kaşığı tereyağı koyarak kızdırınız. Diğer taraftan balıkları 1 su bardagı beyaz un ile unlayınız ve silkeleyerek fazla unlarından kurtarınız.

Tava'daki yağ iyice kızınca, balıkların sırtları size bakacak şekilde tavaya koyunuz. 5 dakika kızarana kadar bir tarafı pişirilir ve öbür yüzü çevrilip 5 dakika daha bu yüzünü kızartınız.

Ardından balıklar tabağın içine alınır, kenarları isteğe göre süslenir ve kalan tereyağ eritilip üzerine bir limon'un suyu ilave edilir. Hazırlanan sos balıkların üzerine dökülür

Fırında  Alabalık Nasıl Pişirilir-2
Malzemeleri: 
  •  Kişi sayısı kadar temizlenmiş bütün Alabalık
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Kırmızı toz biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı:
Sarımsak dövülür. Zeytinyağına dövülen sarımsak, nane, toz biber, karabiber ve tuz katılıp iyice karıştırılır.Bu karışım balığın üzerine ve içine iyice sürülür. Karışımın dibinde kalan sarımsak balığın karnına koyulur ve yağlanmmış kiremit veya tepsi içinde orta hararetli fırına koyulur. Yaklaşık 15 dakika pişirilir. Çok kolay, sağlıklı bir tarif, afiyet olsun…

Hiç yorum yok :