Ağızda Dağılan Elmalı Mis Kurabiye Tarifi



Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye  
Malzemeler:
Hamuru için:
  • 250 gram margarin ( yumuşak)
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1tane yumurta
  • 1 çorba kaşığı yogurt
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İçi için:
  • 4 adet elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı kadar tarçın
  • Üzerine için:
  • Bir miktar pudra şekeri
Yapılışı:
Elmali kurabiye 1 Normal bir tencereye elmaları rendeleyelim.Üzerine İçinde bulunan toz şekeride atarız. Yavaş yavaş pişiriririz. Tabiiki birazcık sulanır. Suyu bitmeye yakın dövülmüş cevizi karıştırırız. Bir iki karıştırdıktan sonra üzerine bir çay kaşığı kadarda tarçın atarız. Ateş üzerinden alırız. bir tarafta soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta hamuru yoğuralım. Yoğuracağımız kabın içine yumuşamış margarini koyarız. Onun üzerine sıvıyağını, 3 çorba kaşığı pudra şekerini, yumurtayı, yogurdu koyar elimizle öncelikle güzelce yoğururuz. Sonra biraz un dökeriz onun üzerine kabartma tozunuda dökeriz. Kabartma tozunu unla bir karıştırırız. Ama lütfen unu ve kabartma tozunu eleyelim.. Daha iyi olur.

Daha sonra un kata kata yumuşak bir hamur yoğururuz. Hamurdan büyük bir parça  alıp oklavayla aç. Su bardağının ağzıyla yada çay bardağının ağzıyla kes. Büyüklüğü sizin isteğinize göre olsun. Ortasına iç koyun. Ağzını resimdeki gibi birleştirin.

220 derecede ısınmış fırında pişirin. Piştikten sonra biraz soğuyunca üzerine pudra şekeri süzgeçle serpilir.

Hiç yorum yok :