Evde Etli Mantı Nasıl Yapılır


Mantı Tarifi
Malzemeler:
  • 5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı tuz 
  • 2 adet yumurta  
  • Yeteri kadar (katı bir hamur yapılacak) 
  • 2 küçük boy soğan 
  • 1/3 demet  maydanoz
  • Yarım tatlı kaşığı kara biber  
  •  250 gram kıyma
  •  Bir büyük domates
  • 6 yemek kaşığı margarin (60 gram)
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı biber  
  • 6 diş sarmısak
  • 3 su bardağı yoğurt 
Hazırlanışı:
Unu geniş bir kaba ele, 1/3 su bardağını ayır, kalan una 1 yemek kaşığı tuz koy, karıştır, ortasını aç, yumurtaları kır, 2/3 su bardağı suyu azar azar ekleyerek katı bir hamur hazırla, 7-8 dakika yoğur, üç parçaya ayırıp bezeler yap, nemli bez örterek 10 dakika dinlendir. 

Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, maydanozu yıka, aykla, ince ince kıy. Soğanı, maydanozu, ½ yemek kaşığı tuz ve kara biberi kıymaya ekle, karıştır. 

Bezelerden birini unlayarak 1 milimetre kalınlıkta aç, kenarları 2 santimetre olan karelere kes, her kareye içten yarım tatlı kaşığı kadar koy, karelerin köşelerini tepede birleştir. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırla.

Tencereye kalan su ve tuzu koy, kaynat, mantıları ekle, ara sıra karıştırarak 15-20 dakika pişir. 

Domatesi yıka, ayrı bir tencereye rendele, yağı ekle, 5 dakika kadar pişir, kırmızı biberi kat. Sarmısağı soy, yıka, ez, yoğurtla karıştır. Servis sırasında mantının üzerine sarmısaklı yoğurt dök ve domates sosu gezdir.

Hiç yorum yok :