Üzümlü Kek Nasıl Yapılır




Üzümlü Kek Tarifi 
Malzemeler:

  • Yarım su bardağı bardağı süt
  • Yarım su bardağı çiçek yağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 tane yumurta
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı pirinç unu
  • 2 avuç kuru üzüm / tercihe göre ceviz, fındık olabilir.
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

 Hazırlanışı:
Öncelikle derin bir kaba yumurta, süt, çiçek yağı, toz şeker ve vanilini ilave ediyoruz. Bu malzemeleri iyice çırpıyoruz. Sonra üzerine pirinç unu, normal unu ve kabartma tozunu ilave ediyoruz. Yeni ilave ettiğimiz malzemeleri tekrar çırpıyoruz. Topaç kalmayacak ve biraz rengi açılana kadar güzelçe karıştırıyoruz. 

Sonra Kek kalıbına döküyoruz. Fırına sürmeden önce üzerine kuru üzümleri serpiyoruz ve fırına veriyoruz. yaklaşık 30 dakikada kekiniz hazır. Fırından gelen kokusuna bayılacaksınız.

Not: Dileyen fırına sürmeden önce üzerine son olarak yarım su bardağı bal dökebilir siniz. Hem rengini hemde lezzetine bayılacaksınız.

Hiç yorum yok :