Etli Pirinç Pilavı Tarifi



Etli Pirinç Pilavı Tarifi  
Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı tuz
  • 2.5 su bardağı tavuk yada et suyu
  • 6 çorba kaşığı margarin
  • 3 orta boy soğan
  • 500 gr. yağsız kuşbaşı kuzu eti
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:
Pirinci ayıklayıp bir tencereye koyup üzerine 4-5 parmak ılık su ve tuzunu katıp bir kez karıştırdıktan sonra bir saat dinlenmeye bırakın. Pirincin suyunu süzdürüp nişastasını tamamen atması için 3-4 defa yıkayıp tekrar süzdürün. 

Bir tencereye margarini koyup eritin, yağ kızınca soğanı ilave edip sık sık karıştırarak birkaç dakika soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Eti katıp yine ara sıra karıştırarak etler suyunu bırakıp tekrar suyunu çekinceye devam edin. Tuzu ve karabiberi ekleyin 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Ağır ateşte 10 dk. daha etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 

Etler pişme suyunu çekince sıcak et suyunu katıp bir taşım kaynatın et suyu kaynar kaynamaz pirinci ilave edin. Yaklaşık 15- 20 dakika ağır ateşte pirinç et suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Etli pilavı demlendikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok :