Bolu Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Yemek Tarifleri

Bolu Köftesi
Malzemeler:
  • 350 gram kıyma
  • Bir tane yumurta
  • Bir tane soğan
  • Maydanoz
  • Ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Su
Garnitürü için:
  • Beş tane patates
  • İki tane soğan
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Maydanoz
  • Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı:
Karıştırmanın üzerine bir tane soğan rendeleyin, bir yumurta kırın karıştırın.
Üzerine ince ine doğranmış maydonoz,  ekmek içi, tuz, karabiber ve su ilave ederek güzelce yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak şekil verip hafifçe elinizle bastırın.
Köfteleri tavada pişirin.

Garnitüri için 
Patatesleri yuvarlak halkalar şeklinde kesin.
Patatesleri kızartın.
Daha sonra soğanı piyaz şeklinde kesin.
Tavaya soğanı alın.
Üzerine kızarmış patatesleri alın.
Üzerine tuz ilave edip soteleyin.
Servis tabağına patatesleri alın.
Üzerine köfteleri dizin.
Üzerini maydonozla süsleyip servis edin.