- Bir kilo dolmalık biber
 - Sekiz soğan
 - iki su bardağı pirinç
 - Bir kaşık salça
 - Bir bardak zeytinyağı
 - Bir limon
 - Bir çorba kaşığı çam fıstığı
 - Bir çorba kaşığı kuru üzün
 - Yenibahar
 - Kırmızıbiber
 - Karabiber
 - Tuz
 
Hazırlanışı
1- Soğan incecik kıyılır. Tencereye doğranmış soğan konulup kısık ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar pişirilir.
2- Daha sonra zeytinyağı, yıkanmış pirinç ilave edilip 1-2 dakika kavrulur.
3- Maydanoz, dereotu yıkanıp, incecik kıyılır. Pirince doğranmış maydanoz, dereotu, şeker, tuz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon, yenihar ve nane katılır. Doğranmış domates ve salça katılıp, bir miktar daha kavrulur.
4- Biberlerin çekirdekli kısımları çıkarılır.Hazırlanan iç biberler doldurulur.
5- Dolmalar tencereye dizilir. 2 bardak su konulup, kısık ateşte pişmeye bırakılır.
6- Dolmalar pişince üzerine limon suyu dökülür.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder