Zeytinyağlı Türlü Tarifi Zeytinyağlı Türlü Nasıl Yapılır

Zeytinyağlı Türlü Tarifi Zeytinyağlı Türlü Nasıl Yapılır 

Zeytinyağlı Türlü Tarifi  
Malzemeleri:

  • 2 tane kabak
  • 2 tane patlıcan
  • 250 gram taze fasulye
  • 250 gram bezelye
  • 250 gram bakla
  • 250 gram yeşil biber
  • Yarım kilo  domates
  • 1 baş sarımsak
  • 3 tane kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı Türlü Yapılışı
Öncelikle tencereye yağı koyun.
Kabuklarını soyduğunuz soğanları bütün olarak içine atın.
Daha sonra sarımsakları da ilave edip karıştırın.
Ayıklanmış ve büyükçe doğranmış sebzeleri sırasıyla ilave edin.
Fasulye, bakla, bezelye, biber, patlıcan ve kabak sırasıyla tencereye koyun.
En üstüne kabukları soyulup dilimlenmiş domatesleri yerleştirin.
Kısık ateşte 45-60 dakika kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis yapın.

Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Tarifi

Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Tarifi, Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Yapılışı, türlü tarifleri, türlü nasıl yapılır, pratik yaz türlüsü yapılışı.

Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Tarifi
Malzemeleri: 

  • Yarım kilo taze çalı fasulye
  • 4 tane patlıcan
  • 4 tane soğan
  • 5 tane dolmalık biber
  • 4 tane havuç
  • 1 bardak zeytinyağı
  • Tuz
  • Maydanoz

Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Yapılışı
Fasulyeleri yıkayıp uzunlamasına ince doğrayın.
Patlıcan, kabak, havuç ve dolmalık biberleri uzun ince doğrayın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Sırasıyla, önce fasulye ve havucu yağda 20 dakika kavurun.
Daha sonra diğerlerini ilave edip karıştırın.
Tuzu da ilave edip 45 dakika hafif ateşte pişirin.
Soğuduktan sonra üzerinde maydanozla servis yapın.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır Pratik Taze Fasulye Yemeği

Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır Pratik Taze Fasulye Yemeği, Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarim kilogram fasulye
  • 1 çay bardağı zeytinyağı,
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
  • İsteğe göre baharat

Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı
Fasulyelerin kılçıklarını ayırıp iyice yıkayın.
Ortadan kiye bölün.
Bir tencereye yağı konun.
İçine rendelenen soğan ve rendelenen domatesi ilave edip karıştırın.
Taze fasulyeleri ekleyip karıştırın.
Tuz ve şekeri de ilave ederek ocağa koyun.
10-15 dakika kısık ateşte su ilave etmeden pişirin.
Arada karıştırılarak fasulye, domates ve soğanın iyice kavrulması  sağlayın.
Daha sonra fasulyelerin üzerini bir parmak aşacak kadar sıcak su ilave edin.
Bu şekilde pişmeye bırakın.
Piştikten sonra tencerenin kapağı açmadan soğumaya bırakın.
Daha sonra servis yapın.