Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Nasıl Yapılır, Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Tarifi, Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Yapılışı.

Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 tane kabak
  • 1 tane havuç
  • 1 tane patates,
  • 2 tane soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 su bardağı mantar
  • 3 tane dolmalık biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Konserve mısır
  • Fesleğen
  • 250 gram kiraz domates
  • 4 tane kesme şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz.
Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Yapılışı
Genişçe bir tencereye yağı koyun.
İrice doğranan soğanlar içine atılarak yağda karıştırarak soteleyin.
Sırayla doğranmış havuç, kabak, mantar, patates ve domatesleri ilave edin.
Kısık ateşte çevirerek pişirin.
Sebzeler iyice piştikten sonra içine mısırları ilave edip karıştırın.
Son olarak fesleğen ve kıyılmış maydanozları ilave edip servis yapın.

Zeytinyağlı Taze Ayşe Fasulye Zeytinyağlı Taze Ayşe Yapılışı

Zeytinyağlı Taze Ayşe Fasulye, Zeytinyağlı Taze Ayşe Yapılışı. zeytinyağlılar, zeytinyağlılar. 

Zeytinyağlı Taze Ayşe Fasulye 
Malzemeleri:

  • Bir kilogram taze ayse fasulye
  • Üç kahve fincanı zeytinyağı
  • Üç tane orta boy soğan
  • Tuz
  • Bir kahve kaşığı şeker
  • İki tane domates
  • 1,5 su bardağı su

Zeytinyağlı Taze Ayşe Yapılışı 
Fasulyeleri ayıklayıp güzelce yıkayın.
Tencereye koyup tuzunu ve zeytinyağını ilave edin.
Soğanları ortadan ikiye bölüp fasulyelerin üzerine dizin.
Kapağını kapatıp ateşe koyun.
Fasulyeler suyunu bırakıp yeniden çekene kadar pişirin.
Daha sonra suyunu ilave edip 1 saat  15 dakika pişirin.
Kuşbaşı doğranan domatesleri fasulyelerin üzerine yerleştirin.
15 dakika daha pişirin.
Ateşten alıp biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.

Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi Zeytinyağlı Patlıcan Yapılışı

Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi, Zeytinyağlı Patlıcan Yapılışı, zeytinyağlı yemek tarifleri, zeytinyağlılar.

Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi
Malzemeleri:

  • 3 tane közlenmiş patlıcan
  • 3 tane közlenmiş kırmızıbiber
  • 4 tane çarliston biber
  • 6 diş sarmısak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 tane domates
  • Tuz
  • Kırmızıbiber

Zeytinyağlı Patlıcan Yapılışı
Közlendiğiniz patlıcanları ve kırmızıbiberi ince ince kıyın. 
Sarımsak, çarliston biber ve domatesleri küp şeklinde doğrayın.
Hepsini birlikte 5 dakika kadar kavurun. 
Baharatları da üzerine ekleyip karıştırın. 
Üzerine kıyılmış maydanozları ekleyip servis yapın.