Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Fasulye Yemekleri

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Fasulye Yemekleri, Fasulye Yemekleri

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 kilogram taze fasulye
  • 2 tane orta boy soğan
  • 200 gram domates
  • 1 çay kaşığı toz seker
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su

Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı
Fasulyeleri ayıklayıp yıkayıp dilimleyin.
Tencereye koyup üzerine kıyılmış soğan ve domatesleri koyun.
Malzemelenin üzerine yağlı kağıt kapatıp kapağını kapatın.
Fasulyeler renk değiştirene kadar, ağır ateşte 20-30 dakika kadar pişirin.
Kapağını açıp yağlı kağıdı kaldırıp suyunu ilave edin. 
Tekrar kapağı ve yağlı kağıdı kapatıp ağır ateşte 1 saat daha pişirin.
Yemek piştikten sonra ateşten alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi, Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi, yeşil fasulye yemeği yapılışı.

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi 
Malzemeleri

  • 1 kilogram çalı fasulye
  • 4 tane domates
  • 2 tane kuru soğan
  • 3 tane sivri biber
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye  Yapılışı
Fasulyi ayıklayıp yıkayın.
Tencereye koyup üzerine ince kıyılmış soğan ve tuz ekleyin.
Fasulyenin rengi hafif değişene kadar kavurun. 
Üzerine küp küp doğranmış domatesleri ilave edip karıştırın.
Şeker ve zeytinyağını da  eklenir, 
Hiç su katılmayacak unutmayın.
Tencerenin kapağı kapatıp kısık ateşte 1 saat kadar kadar pişirin.
Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Zeytinyağlı Pırasa Yapılışı

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi, Zeytinyağlı Pırasa Yapılışı, Zeytinyağlı Pırasa Nasıl Yapılır Tarifi.

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 kilogram pırasa
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 tane orta boy havuç
  • 2 kahve fincanı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • Tuz

Zeytinyağlı Pırasa Yapılışı
Pırasaların püskülü yeşil kısımlarını kesip ayırın.
Geri kalan sapları 4 er santim uzunluğunda doğrayın.
Soğanı piyaz şeklinde doğrayın,
Havuçları dilimleyin.
Tencerede yağı eritip soğan ve havuçları ilave edin.
Birkaç dakika çevirin.
Pırasaları ilave edip 7-8 dakika kavurun,
Daha sonra su, tuz ve limon suyunu ekleyin.
30 dakika kadar pişirin.
Önceden ıslatılmış pirinci süzüp ilave edin.
20 dakika pişirip ateşten alın.