Kazandibi Tarifi Kazandibi Nasıl Yapılır Tarifi Kazandibi Yapılışı Tatlı Tarifleri Kazandibi Tatlısı Yapılışı

Kazandibi Tarifi Kazandibi Nasıl Yapılır Tarifi Kazandibi Yapılışı Tatlı Tarifleri, Kazandibi Tatlısı Yapılışı

Kazandibi Tarifi 
Malzemeleri: 

  • 8 su bardak süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:

  • Tarçın

Kazandibi Tatlısı Yapılışı
Şeker ve sütü tencerede karıştırıp kaynatın.
Nişastayı soğuk suda eritin.
Nişastayı kaynayan süte ilave edip bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Bir tepsinin tabanına toz şeker serpin.
Kaynattığınız muhallebiyi tepsiye boşaltın.
Daha sonra tepsiyi tepsiyi ateşe koyun.
Isınmaya başlayınca ateşteki tarafı kendinize doğru spatulayla çekere çevirin.
Her tarafını bu şekilde ateşte çevirin ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra kazandibini porsiyonlar halinde kesip ters çevirin.
Üzerine tarçın döküp servis yapın.

Cevizli Güllaç Tarifi Cevizli Güllaç Nasıl Yapılır Cevizli Güllaç Yapılışı

Cevizli Güllaç Tarifi, Cevizli Güllaç Nasıl Yapılır, Cevizli Güllaç Yapılışı

Cevizli Güllaç Tarifi
Malzemeleri:

  • Güllaç yufkası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre Süt
  • Ceviz

Cevizli Güllaç Yapılışı
Süt ve toz şeker tencereye koyularak karıştırın
Daha sonra kaynatılıp ocaktan alın.
Biraz ılıdıktan sonra güllaç yaprakları süte batırılıp çıkartın. 
Sütle ıslatılan güllaç yaprakları tepsiye dizin.
Yaklaşık üç güllaç yaprağı yapıldıktan sonra üzerine  kırık ceviz dökün.
Tekrar üç güllaç yaprağı üstüne dizin.
Kalan sütü güllacın üzerine dökün.
Daha sonra sonra buzdolabında bekletip servis yapın.

Güveçte Zeytinyağlı Sarma Nasıl Yapılır Tarif

Güveçte Zeytinyağlı Sarma Nasıl Yapılır Tarif 
Malzemeleri:

  • Sarmalık üzüm yaprağı
  • Yarım kilo pirinç
  • 3 tane kuru soğan
  • Nane
  • Maydanoz
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Üç zeytinyağı
  • Kuş üzümü
  • Dolmalık fıstık
  • Yeteri kadar tuz
  • 2 su bardağı su

Güveçte Zeytinyağlı Sarma Yapılışı
Üzüm yapraklarını kaynar suda biraz haşlayarak yumuşamasını sağlayın.
Tencereye zeytinyağını koyup soğanı kavurun.
Üzerine pirinci ilave ederek karıştırın.
İnce ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın.
Naneyi, salçayı, kuş üzümünü, tuzu ve  dolmalık fıstığı ekleyip kısık ateşte biraz kavurun.
Daha sonra yaprakları açarak sarmaya başlayın.
Sardığınız sarmaları güvece dizin.
Güvece dizdiğiniz yaprak sarmalarının  üzerine salçalı su gezdirin.
Üzerine zeytinyağı gezdirin.
Son olarak suyu da ilave edip 1,5-2 saat kısık ateşte pişirin.
Arada kontrol ederek pirinçler piştiğinde ateşten alıp servis yapın.