Su Böreği Yapmanın Püf Noktaları Su Böreği Tarifi Su Böreği Nasıl Yapılır

Su Böreği Yapmanın Püf Noktaları Su Böreği Tarifi Su Böreği Nasıl Yapılır, Börek Tarifleri, Börekler, Kolay tarifleri Pratik Börek Tarifleri.

Su Böreği Tarifi
Malzemeleri:

  • Beş su bardağı un
  • Dört tane yumurta
  • Bir su bardağı tereyağı
  • 200 gram  beyaz peynir
  • 2 demet maydanoz
  • Yarım bardağı kaşar peyniri
  • Tuz

Yemeğin Tarifi
Unu eleyip ortasını açın.
Dört yumurta, tuz ve su ekleyerek katıca bir hamur yapın. 
Hamuru bezelere ayrın.
Tepsinin en altına gelen bezeyi biraz daha büyük tutun.
Bezelerin üzerine ıslak bir bez örterek dinlendirin. 
Bezelere un serperek oklava ile l mm. kalınlığında açın.

İçin hazırlanması: 
Beyaz peynir, ince doğranmış maydanoz, kaşar peyniri ve sütü karıştırın. 
Bir tencereye bolca su koyun, tuz ilave edip kaynatın.
Açılan yufkaları tuzlu suda birer dakika pişirin.
Yağlanmış bir tepsiye suda pişirilmemiş ilk büyük yufkayı yerleştirin.
Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. 
Pişirilen yufkaları kırıştırarak ve aralara yağ gezdirerek koyun. 
Yufkanın yarısı döşendiğinde peynirli içi her tarafına düzgünce yayın.
Diğer yufkaları da aynı şekilde kırıştırıp üzerine yayın.
En üste ise pişirilmemiş bir yufkayı düz olarak açın. 
Üzerine bir yumurtanın sarısı ile biraz yağı karıştırılıp sürün. 
180 derecede ısıtılan fırında pişirin.
Yarım saat sonra alt üst edilerek servis yapılır. 

Not: İçine peynir yerine kıyma da koyabilirsiniz.

Lezzetli Börek Yapmanın Püf Noktası

Lezzetli Börek Yapmanın Püf Noktası
Böreklerin lezzetli ve tam kıvamında olması için bazı püf noktalarını bilmeniz gerekir. Börekleri hazırladıktan sonra pişirmeden önce 2-3 saat buzdolabında bekletin. Buzdolabında beklettikten sonra pişirilen böreklerin daha lezzetli ve kıvamında olduğunu göreceksiniz.

Melemen Yapmanın Püf Noktaları Melemen Tarifi Melemen Nasıl Yapılır

Melemen Yapmanın Püf Noktaları, Melemen Yemeğin Yapılışı, melemen tarifi, melemen nasıl yapılır.

Melemen Tarifi
Malzemeleri:

  • İki tane olgun domates
  • Altı tane sivri biber
  • İki çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım kahve fincanı süt
  • Beş tane yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz

Melemen Yemeğin Yapılışı
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Sivri biberlerin çekirdeklerini soyup halka şeklinde doğrayın.
Tereyağını tencerede eritip önce sivri biberleri kavurun.
Doğranmış domatesleri ilave edip 5-6 dakika kadar pişirin.
Yarım kahve fincanı sütü ilave edip karıştırın.
Yumurtaları karışıma ilave edip hızla karıştırın.
Krema hali alıncaya kadar hızlı bir şekilde karıştırın.
Tuz ve karabiberini ekleyip 7-8 dakika daha pişirin. 
Üzerini maydanozla süsleyip servis yapın.