Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yapmanın Püf Noktaları

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi, Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yapmanın Püf Noktaları, Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım kilo asma yaprağı
  • İki su bardağı dolmalık pirinç
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Bir tane soğan
  • İki tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • İki tatlı kaşığı kuş üzümü
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yapılışı
Pirinci yıkayıp ılık suda 30 dakika bekletin.
Daha sonra süzün.
Soğanı soyup incecik kıyın.
Zeytinyağını tencereye koyup soğanı soteleyin.
Soğan pembeleşince pirinci ilave edin.
Pirinci 1-2 dakika kavurun.
Fıstık, üzüm, tuz ve baharatı ilave edip karıştırın
Daha sonra ocaktan alın.
Asma yapraklarını kaynar suda sararana kadar haşlayın.
Yaprakları açarak hazırladığınız iç malzemesinden ortalarına koyun.
Yaprakları sigara şeklinde sarın.
Sardığınız yaprakları tencereye dizip üzerine bir tabak kapatın.
Üzerine 2 su bardağı ılık su ilave edin.
Ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Kapağını açmadan  kapalı olarak soğumaya bırakın.
Daha sonra sarmaları servis tabağına koyun.
Üzerine 1 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin.
Limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın

Fırında Sütlü Kabak Tatlısı Tarifi

Fırında Sütlü Kabak Tatlısı Tarifi, Fırında Sütlü Kabak Tatlısı Yapılışı, Fırında Sütlü Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi, Fırında Sütlü Kabak Tatlısı yapmanın Püf Noktası, tatlı tarifleri.

Fırında Sütlü Kabak Tatlısı Tarifi
Malzemeler

  • 500 gram kabak
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Fırında Sütlü Kabak Tatlısı Yapılışı
Kabakları soyup ince ince dilimleyin.
Tepsiye koyup üzerine toz şeker, vanilya, su ve sütü gezdirerek dökün.
Önceden 200 derecede ısınmış fırında yumuşayana kadar pişirin.
Üzerleri kızarınca fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Daha sonra servis yapın.

Not:İsterseniz daha önce biraz tencerede haşlayıp daha sonra tepsiye dökerek fırına verin.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapmanın Püf Noktaları

Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapmanın Püf  Noktaları , Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı, Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım kilo taze fasulye
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 tane domates
  • 1 tane kuru soğan
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 su bardağı su

Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı
Fasulyeleri yıkadıktan sonra istediğiniz şekilde kırın ya da doğrayın.
Soğanları yemeklik doğrayın.
Yağı tencereye koyup soğanları pembeleşene kadar kavurun.
Daha sonra fasulyeleri ilave edip biraz daha kavurun. 
Ardından kabukları soyulup doğranmış domatesleri ekleyin. 
Karıştırıp biraz daha kavurun.
Baharatları ve suyunu ilave edip kısık ateşte pişirin.
İster sıcak ister soğuk olarak servis yapın.