Açma Yapmanın Püf Noktaları

Açma Yapmanın Püf Noktaları
Malzemeleri:

  • Un
  • Hamur mayası
  • 50 gram yumuşak margarin
  • Bir tane yumurta
  • Üç çay bardağı ılık süt
Araya sürmek için
  • 100 gram yumuşak margarin
Üzeri için
  • Bir tane yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Açma Yapılışı
Un ve mayayı karıştırın.
Yumurta, margarin ve ılık sütü ilave edip kaba yapışmayacak yumuşak bir hamur yapın.
Hamuru 5-10 dakika yoğurun.
Üzerini kapatın, hamur iki katına çıkıncaya kadar yaklaşık 40-50 dakika  bekletin.
Daha sonra hamuru bir kez daha yoğurup 8 eşit parçaya bölün.
Bu parçaları 20 cm çapında yuvarlak olarak açın.
Üzerlerine birer tatlı kaşığı margarin sürüp rulo yapın.
Rulonun iki ucundan tutarak farklı yönlere çevirerek burun.
Daha sonra iki ucu birleştirip hamura halka şeklini verin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Tepside üzerini kapatarak 30 dakika bekletin.
Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürün,
Susam ve çörek otu serpin.
180 derecede önceden ısıtılan fırında 20-30 dakika pişirin.

Kolay Poğaça Yapmanın Püf Noktaları

Kolay Poğaça Yapmanın Püf Noktaları   
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tane kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • Un

İç malzemesi:

  • Peynir veya patates
  • Kırmızı biber veya karabiber
  • Maydanoz

Kolay Poğaça Yapılışı
Malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın.
İçine hazırladığınız iç harcından koyup ay şeklinde kapatın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
 Piştikten sonra biraz beklettikten sonra servis yapın.

Yalancı Baklava Tarifi Yalancı Baklava Nasıl Yapılır Tarifi

Yalancı Baklava Tarifi Yalancı Baklava Nasıl Yapılır Tarifi, Yalancı Baklava Yapılışı

Yalancı Baklava Tarifi 
Malzemeler:

  • Bir su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı sıvıyağ
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Aldığı kadar un
  • Margarin

Şurubu için

  • Bir su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Yalancı Baklava Yapılışı
Baklava şurubunu hazırlamak için, su ve şekeri karıştırıp kaynatın.
Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edeli soğumaya bırakın.
İri dövülmüş cevizi, sütü, ayçiçek yağını, kabartma tozunu ve şekeri karıştırın.
Hazırladığınız karışıma aldığı kadar un ilave ederek yoğurun.
Hazırladığınız hamuru yağlanmış fırın tepsisine yayın.
Önceden 175 derecede ısıtılan fırında 30-40 dakika pişirin.
Daha sonra soğuk şurubu yalancı baklavanın üzerine dökün.
Dilimleyerek servis yapın.