Balcan Turşusu Tarifi Patlıcan Turşusu Tarifi Balcan Turşusu Yapılışı

Balcan Turşusu Tarifi Patlıcan Turşusu Tarifi, Balcan Turşusu Yapılışı

Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) Tarifi 
Malzemeleri:

  • Beş kilo balcan patlıcan
  • Baş baş sarımsak
  • Bir kase pul biber
  • Bir şişe sirke
  • İki yemek kaşığı dolu dolu turşu tuzu
  • Bir tatlı kaşığı limon tuzu
  • Bir bağ maydanoz

Balcan Turşusu Yapılışı
Balcan patlıcanları bir tencerede çok hafif kaynatmadan haşlayın.
Daha doğrusu kaynar suya daldırıp sonra çıkartın.
Sonra sarmısakları soyup dövünün.
Pul biberleri ilav edin.
(Bir baş sarmısak ve bir yemek kaşığı pul biberi ayırın.)
Haşlanan patlıcanların karnını bıçakla yarın.
Sarmısak ve biberi içine doldurup turşu kabına dizin.
Büyük bir kaba sirkeyi, turşu tuzunu, bir yemek kaşığı pul biberi karıştırın.
Bir baş sarmısağı da ilave edip tekrar karıştırın.
En son limon tuzunu ilave edin.
Karıştırıp yavaş yavaş turşunun üstünden boşaltın.
Ağzını sıkıca kapatıp karanlık ve serin yerde bekletin.
15-20 güne turşunuz hazır...

Haşhaşlı Burma Börek Tarifi Haşhaşlı Burma Çörek Tarifi

Haşhaşlı Burma Börek Tarifi, Haşhaşlı Burma Çörek Tarifi, Haşhaşlı Burma Börek Nasıl Yapılır Tarifi, Haşhaşlı Burma Börek Yapılışı, Haşhaşlı Burma Börek Malzemeleri.

Haşhaşlı Burma Börek Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı ılık su
  • İki su bardağı ılık süt
  • Bir paket instant maya
  • İki çorba kaşığı şeker
  • İki tatlı kaşığı tuz
  • Un

İç Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı haşhaş ezmesi
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı hafif iri kırılmış ceviz (İsteğe bağlı)
Üzeri İçin
  • Yumurtanın sarısı

Haşhaşlı Burma Börek Yapılışı
Öncelikle su, süt, şeker, tuz ve mayayı hamur yoğurma kabında karıştırın.
Unu azar azar ilave ederek ele yapışan bir hamur yapın.
Ilık bir ortamda hamur iki misli olana kadar mayalandırın.
Bir kabın içine haşhaş ezmesi, sıvı yağ ve cevizi koyup karıştırın.
Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya bölün.
Bezeleri tatlı tabağından biraz büyük açın.
Üzerlerine haşhaşlı karışımda sürülüp üst üste yerleştirin.
3 kat olan hamuru elinizle bastırarak biraz büyütün.
Hamurun kıvamı yumuşak olduğu için çok kolay esner.
Açılan hamuru ortadan ikiye kesin.
Tekrar üst üste koyun.
Böylece hamur 6 kat olur.
Hamurun üzerine kalan haşhaşlı karışımdan sürün.
El ile tekrar açarak büyütün.
3 parmak genişliğinde şeritler kesin.
Hamurun bir ucundan tutup bir elinizle sağa bir elinizle sola çevirin.
Hamuru burarak uzatın.
Hazırlanan hamur yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 20 dakika tepside mayalanması için bekletin.
Önceden 185 derecede ısıtılan fırında pişirin.
Üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarttıktan sonra 10-15 dakika bekletip servis yapın.

Tavada Tavuk Izgara Nasıl Yapılır Tarifi

Tavada Tavuk Izgara Nasıl Yapılır Tarifi, Tavada Tavuk Izgara Yapılışı, Mis Gibi Tavuk Izgara Tarifi, Pratik Tavada Tavuk Izgara Pişirmek, Kolay  Tavuk Izgara Nasıl Yapılır Tarifi  

Tavada Tavuk Izgara Tarifi
Malzemeleri:

  • Dört tane tavuk göğsü fileto
  • İki diş sarımsak
  • İki yemek kaşığı yoğurt
  • Bir çay kaşığı salça
  • Kekik
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber
  • Bir yemek kaşığı sıvı yağ

Tavada Tavuk Izgara Yapılışı
Sarımsakları rendeleyip yoğurda ilave edin.
Yoğurdun içine salça, kekik, tuz ve kırmızı biberi ilave edin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırıp sosu hazırlayın.
İnce kesilmiş tavuk göğsünü yoğurtlu sosa bulayın.
Üstü kapalı bir kapta  buz dolabında iki saat bekletin.
Yanmaz tavayı iyice kızdırdıktan sonra filetoları tavaya bırakıp kapağını kapatın.
1-2 dakika sonra  ters çevirip öbür tarafı da kızartın.
Tavuklar biraz suyunu salıp çekecek sonra kızaracak.